Kolubara: Ukinut pritvor Tomiću

Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo pritvor dvojici bivših rukovodilaca rudarskog basena "Kolubara" Draganu Tomiću i Vladanu Jovičiću.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

17:28

Default images

Kako je saopšteno, Apelacioni sud je prihvatio njihovu žalbu i preinačio rešenje Višeg suda u Beogradu smatrajući da više nema razloga za produženje pritvora i da puštanje na slobodu dvojice bivših rukovodilaca rudarskog basena "Kolubara" ne može da ugrozi krivični postupak protiv njih.

"Prilikom donošenja odluke Apelacioni sud je imao u vidu i da je obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vreme i da u toku celog postupka pritvor ukine čim za to prestanu razlozi na osnovu kojih je bio određen. I da pritvor predstavlja meru obezbeđenja prisustva okrivljenih u cilju nesmetanog vođenja postupka", kaže Mirjana Piljić, portparolka apelacionog suda u Beogradu.

Sud je naveo i da optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je protiv okrivljenih podneta 3. aprila ove godine još nije potvrđena i zaključio da okolnosti za produženje pritvora više ne postoje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Rudarskog basena Kolubara Dragana Tomića i 27 rukovodilaca tog preduzeća i vlasnika privatnih firmi, kojom ih tereti da su zloupotrebama oštetili Kolubaru za 938 miliona dinara.

Pored Dragana Tomića, optuženo je i 11 rukovodilaca Kolubare i njenih zavisnih preduzeća - Vladan Jovičić, Radisav Ranković, Radosav Milić, Vladan Radovanović, Milutin Bobić, Sveta Miljković, Milan Petrović, Živojin Jovanović, Svetolik Simić, Slavoljub Pavlović i Duško Obradović.

O umešanosti Dragana Tomića u aferu Kolubara istraživao Insajder u serijalu Prevara veka.

Insajder je došao do dnevnika radova u kojima se navodi da je jedan budložer, navodno, radio puna 24 sata, 31 dan u mesecu. Samo tog meseca, ako se mašina plaća 100 evra po satu, vlasnik buldožera je zaradio cak 74.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: