"Pravedno rasporediti sudije"

Na radna mesta do danas se zvanično vratilo 303 sudija i 122 tužioca za koje je Ustavni sud doneo odluku da budu vraćeni na posao.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

23:58

Default images

Predsednik društva sudija Omer Hadžiomerović kaže da je to dosta značajna odluka, ali se sada moraju rešiti i propratni problemi , medju kojima je na prvom mestu pravedno rasporedjivanje sudija na nova radna mesta.

"Visoki savet sudstva je doneo odluku sprovodeći odluku Ustavnog suda, to je značajan događaj, pošto je pokazao da sudijska funkcija ne može da se prekida tako kako je prekinuta, a sa druge strane što će se veliki broj sudija vratiti u sudski sistem. Ali rodiće se neki drugi problemi, pre svega se vidi gde će te sudije biti raspoređene, jer je evidentno da u nekim sudovima biti viška sudija, u drugim neće biti dovoljno. Biće potrebne mere da bi se obezbedilo da sve sudije budu jednako opterećene, i samim tim da svi građani mogu pod jednakim uslovima da obezbeđuju svoja prava", kaže Hadžiomerović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: