Vlasnik Nibensa ostaje u pritvoru

Specijalni sud u Beogradu odbio je predlog branilaca vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića da mu se ukine kućni pritvor i da mu se omogući odbrana sa slobode.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.09.2012.

21:16

Default images

Shodno današnjoj odlci na koju ne može da se uloži žalba, Djurašković će elektronsku narukvicu na nozi bez prava da napusti svoju kuću mimo posebnog odobrenja suda morati da nosi do 18. oktobra, kada se očekuje sledeća odluka o produženju te mere.

U nastavku sudjenja Djuraškoviću zbog optužbi da je oštetio kruševačku fabriku maziva FAM za oko 35 miliona evra, njegovi branioci su isticali da nema više razloga je on u nejednakom položaju u odnosu na tužilaštvo jer kućni pritvor narušava ne samo njegovo zdravstveno i prihičko stanje već ga onemogućava i da adektvatno priprema svoju odbranu. Oni smatraju da nije bilo osnova ni da mu se kućni pritvor odredi, a kamoli da se produžava. Djuraškoviću je 18. jula sud produžio meru zabrane napuštanja kuće uz elektronski nadzor koji sprovodi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.
Krivično vanpretresno veće suda dužno je da na svaka tri meseca preispita da li i dalje stoje razlozi za "meru", a sledeće odlučivanje ga očekuje 18. oktobra. Djurašković je 18. aprila pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu u kom je proveo gotovo godinu dana i tada je prebačen u kući pritvor, a na nogu mu je stavljena elektronska narukvica putem koje se kontroliše njegovo kretanje. On je 12. maja 2011. godine uhapšen zajedno sa saradnicima. Djurašković i njegovi saradnici su optuženi da su zloupotrebom službenog položaja pribavili oko 18 miliona evra imovinske koristi Djuraškoviću i istovremeno oštetili Fabriku maziva FAM iz Kruševca za oko 35 miliona evra.
Djurašković je negirao navode optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: