Nikolić: Puna posvećenost putu u EU

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom istakao punu posvećenost Srbije evropskom putu.

Izvor: Beta

Petak, 21.09.2012.

16:22

Default images

Nikolić je naglasio i primenu svih dogovora u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Nikolić je tokom susreta s Lajčakom, koji je i potpredsednik slovačke vlade za evropske integracije, istakao da će Srbija ispuniti sve što je do sada dogovoreno u vezi s Kosovom i Metohijom, saopšteno je iz Predsedništva.

"Srbija je odlučna u borbi protiv kriminala i korupcije, ali napori će biti usmereni i na ekonomski oporavak zemlje", rekao je Nikolić.

U saopštenju se dodaje da su srpski zvaničnici do sada nastojali da nađu novac za budžet kako bi se do kraja godine ispunile obaveze prema građanima, a da sada predstoji investiranje u srpsku privredu i otvaranje novih radnih mesta.

Lajčak je tokom susreta s Nikolićem rekao da se od nove vlade Srbije "očekuje da izađe s konkretnom strategijom i planom za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji".

On je ponovio principijelni stav Slovačke da ne prizna nezavisnost Kosova i Metohije i podršku naporima Srbije da dobije datum za početak pregovora s EU.

Mrkić se sastao sa Lajčakom

(Foto: Beta)
Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić sastao se sa potpredsednikom Vlade i ministrom inostranih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, saopštilo je ministarstvo.

"Tokom razgovora dominirale su teme o daljim angažovanjima Vlade Republike Srbije na putu integracije u Evropsku uniju, kao i budućoj pregovaračkoj platformi za dijalog Beograda i Prištine", navodi se u saopštenju.

Ministar Mrkić ponovio je posvećenost Republike Srbije članstvu u EU i informisao sagovornike o aktivnostima Beograda koje se odnose na ostvarenje uslova za otpočinjanje pregovora sa Briselom.

Potpredsednik Lajčak preneo je punu podršku Slovačke aktivnostima Vlade Republike Srbije na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Grubješić: Evrointegracije prioritet

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom i tokom razgovora istakla da je Vlada pokazala da su joj evropske integracije prioritet.

Grubješić i Lajčak su se saglasili da evropske integracije ne smeju biti monopol jedne partije, saopšteno je nakon sastanka iz Vlade Srbije.

Grubješić je istakla i da je nova Vlada počela realizaciju onoga što je prethodna dogovorila u tehničkom dijalogu sa Prištinom. Ministar Lajčak je istakao da u EU "više nema sumnje da je ova Vlada proevropska".

"Drago mi je da vidim odlučnost za sprovodjenje potrebnih reformi, kao i to da su evropske integracije prvi prioritet Vlade. Pitanja Kosova i Evropske unije jesu povezana, i zato želim da Srbija u predstojećem dijalogu pokaže da je deo rešenja problema, a ne deo problema", kazao je Lajčak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: