Su Ći za oslobađanje Pusi rajota

Dobitnica Nobelove nagrade za mir i liderka mjanmarske opozicije Aung San Su Ći založila se danas za oslobađanje članica ruske pank grupe Pusi rajot.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.09.2012.

21:25

Default images

"Ne znam zašto ljudi ne bi mogli da pevaju sta hoće", rekla je danas Su Ći na skupu Amnesti internešnela odgovarajući na pitanje i u šali dodala: "Osim ako ne pevaju grozno".

Na događaju koji je organizovao Amnesti internešnal, Su Chi je dobila buket cveća od članova porodice pankerke Nadežde Tolokonjikove, jedne od članica "Pusi rajota".

Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jekaterina Samucevič osuđene su 17. avgusta na po dve godine radnog logora pošto su proglašene krivima za huliganstvo zato što su u februaru u hramu Hrista Spasa u Moskvi izvele performans u okviru kojeg su otpevale pesmu "Bogorodice, Putina progoni".

Su Ći je zbog opozicionih aktivnosti u Mjanmaru od 1989. provela 15 godina u zatvoru, dok nije puštena pre dve godine. Nobelovu nagradu za mir je dobila 1991.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: