Pavićević:Ne smemo dozvoliti greške

Šef pregovaračkog tima u dijalogu Beograda i Prištine Dejan Pavićević izjavio je da se za nastavak dijaloga mora definisati jasna strategija.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.09.2012.

21:16

Default images

"Vlada Srbije ima veoma jasan stav, jasnu strategiju i dobru komunikacijau po tom pitanju sa kancelarijom i predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem", rekao je Pavićević Tanjugu.

On je naveo i da da se o tim pitanjima otvoreno priča i da se pravi strategija u koju su uključena i razna ministarstva i vladina tela, kabinet predsednika Republike i eksperti, jer, kako je naglasio, ne smeju se sada dozvoliti nikakve greške.

"Jednostavno se mora dijalogu prići strateški - mora da postoji jasan plan i svako ko će voditi pregovore bilo tehničke bilo političke će na te pregovore ići sa jasno definisanom strategijom", objasnio je Pavićević.

Prema njegovim rečima, ne mogu se više dozvoliti "ad hok" rešenja, sa kojima se nažalost, ranije probalo pa su izazvala velike probleme.

"Kao posledica toga Vlada Srbije pokušava da na najbolji način kontroliše štetu koja je nastala, kao što je recimo bilo sa regionalnim predstavljanjem i čuvenim pitanjem zvedice i fusnote" rekao je Pavićević.

On je naveo i da je vlada, posle dosta dugih konsultacija, našla najbolje rešenje: "Da se šteta koja je nastala baš zbog tog 'ad hok' načina pregovaranja - minimizira".

Prema njegovim rečima, time je omogućeno da Srbija učestvuje na određenim skupovima, da se ne ide putem samoizolacije, da se ne trpi politička i ekonomska šteta, a da se sačuva "nešto što su naše crvene linije".

Pavićević je naveo i da postoje još neka pitanja u raznim oblastima iz sfere dijaloga na kojima Vlada radi i za koje će probati da nađe rešenja koja će proizvoditi najmanju štetu.

"Pristup je potpuno drugačiji - svemu se pristupa strateški, neki procesi traju malo duže ali ne smemo da dozvolimo da se neke greške ponove", rekao je Pavićević.

Vlada Srbije je današnjom odlukom smenila Stefanovića, dosadašnjeg šefa pregovaračkog tima, i njegovog zamenika Vladimira Jovičića. Nastavak dijaloga će voditi Dejan Pavićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: