KiM: Pljačkaju kuće Srba povratnika

Kuće Srba povratnika u selu Biča, u opštini Klina, na Kosovu i Metohiji ponovo su bile na meti pljačkaša, a veća šteta spečena je dolaskom patrole Kfora.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.09.2012.

20:24

Default images

Incident se dogodio sinoć oko 21 čas a krađu iz kuća čiji su vlasnici Srbi sprečio je komšija Dragan Peruničić, koji je zaustavio vozilo Kfora u kojem su bili međunarodni vojnici koji su patrolirali tim metohijskim selom, javlja Radio Goraždevac.

"Svetlo spolja je bilo upaljeno, ništa nisam primetio, osim što sam začuo iznenada dva pucnja, jedan za drugim. Iz straha ili ko zna čega bacio sam se na zemlju. Otpuzao sam sa svetla da me ne primete”, izjavio je Peruničić Radio Goraždevcu.

Nakon toga čuo sam lupanje u kući koja je od moje udaljena nekih dvadesetak metara, u tom trenutku je naišla putem patrola Kfora koju sam primetio, istrčao sam na put i zaustavio ih, rekao je Peruničić.

Pet povratničkih porodica u Biči strahuje da neće još dugo moći da izdrže pod pritiskom kojem su izloženi a na kućama koje su se sinoć našle na meti vandala polomljena su stakla na prozorima.

Radoslav Dončić iz Kline izjavio je da Srbe povratnike niko neće da zaštiti i da se svakodnevno suočavaju sa kradjama i da im odnose sve što se može poneti.

Dončić je istakao da u neposrednoj blizini imaju livadu od 50 hektara koju ne mogu da kose a da njegovom stricu Albanci svakodnevno puštaju stoku u kukuruz.

Kako je preneo Radio Goraždevac, mira nemaju ni u susednom povratničkom selu Grabac gde su prošle nedelje na imanju Radonje Magića nepoznati počinioci posekli sve voćke.

Ovo nije prvi slučaj napada na imovinu povratnika u Metohiji, pre samo nekoliko dana nepoznati počinioci su demolirali nekoliko kuća čiji su vlasnici Srbi povratnici u selu Klinavac kod Kline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: