Vujanović: Korektno s Nikolićem

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da ima korektan odnos s Tomislavom Nikolićem, dodajući da predsednik Srbije uvažava crnogorsku nezavisnost.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.09.2012.

19:29

Default images

"Ko god da bude na čelu Srbije, obaveza predsednika Crne Gore je da gradi odnose punog partnerstva, uz puno uvažavanje večnosti dve nezavisne države", rekao je Vujanović.

On je kazao da je Nikolić shvatio realnost odnosa dve države, odnosno da "doživljava Crnu Goru u njenoj nezavisnosti i crnogorsku naciju u njenoj realnosti".

Vujanović je u intervjuu Televiziji Atlas rekao da mu je Nikolić saopštio da je njegova ocena da ne pravi razliku između Srba i Crnogoraca izvučena iz konteksta, odnosno da je mislio da kaže da su to dva najbliža naroda.

On je istakao da Crna Gora nije utočište kriminalaca i da nije dobro što se takve teze često plasiraju u javnosti.

Upitan da li je tražio obaveštajne podatke o Naseru Keljmendiju, Vujanović je rekao da je razgovarao s direktorom policije Božidarom Vuksanovićem, od kojeg je dobio uveravanja da će, kada se raspiše poternica, Keljmendi biti uhapšen, ukoliko bude bio u Crnoj Gori.

"Ne vidim da je bilo čime pokazano da će bilo ko imati drugačiji tretman od toga", kazao je crnogorski predsednik.

Vujanović je naveo da nije na izbornoj listi Demokratske partije socijalista (DPS) za oktobarske parlamentarne izbore, jer mu to Ustav ne dozvoljava.

"Ustav izričito propisuje da predsednik države ne može imati nijednu drugu javnu dužnost, što predstavlja jasnu zabranu nalaženja na poslaničkoj listi ili bilo kojoj drugoj javnog funkciji mimo onog što je dužnost predsednika države", kazao je on.

Vujanović je odbacio ocene da gubi uticaj u DPS-u, jer, kako je rekao, u toj partiji niko nema svoje lične kadrove.

Vujanović je izbegao da odgovori na pitanje da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima na proleće naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: