Protest protiv filma i u N.Pazaru

Policija Novog Pazara saopštila da nema razloga da se zabrani za sutra najavljena protestna šetnja navijača zbog provokativnog filma o proroku Muhamedu.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

13:02

Default images

Pobuna protiv provokativnog filma snimljenog u SAD, koja je uzburkala ceo arapski svet, tako je stigla i do Novog Pazara. Tamo je za sutra najavljen protest navijača fudbalskog kluba Novi Pazar "Torcida"

Novopazarska policija je saopštila da ne postoje razlozi da se protestna šetnja ne održi. Skup je uredno prijavljen i odobren i ne postoje procene koje bi vodile ka zabrani skupa, rečeno je agenciji Beta u policiji u Novom Pazaru.

Navijači fudbalskog kluba Novi Pazar "Torcida Sandžak" prijavili su policiji u tom gradu održavanje protestne šetnje povodom objavljivanja dela filma "Nevinost muslimana" koji je izazvao masovne proteste u islamskim zemljama.

Okupljanje i protestna šetnja planirani su za petak u 14 časova, neposredno pošto se u novopazarskim džamijama okonča najveća molitva - džuma namaz. Protestna kolona bi trebalo da krene sa glavnog gradskog trga Isa beg Ishaković do "vrha čaršije", a okupljeni građani bi se zatim vratili na trg, gde je predviđeno obraćanje. Planirano je da skup ima samo jedan transparent - "Poslanik u mom srcu".

Građani se na skup pozivaju preko globalnih društvenih mreža i sandžačkih sajtova. Inače, zbog velike molitve koja okuplja veliki broj muslimana širom svetsa, Francuska će na taj dan zatvoriti svoje škole i ambasade, a pariska policija je zabranila okupljanje ispred Velike džamije u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: