Kuršumlija:Analiza vode date Romima

Ekipa iz Instituta za javno zdravlje iz Niša stigla je u Kuršumliju da ispita da li je voda za piće koja je isporučivana romskom naselju Barlovo bila ispravna.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

11:43

Default images

Zbog izuzetno dugog sušnog perioda bunari iz kojih su se Romi u naselju Barlovo snadbevali vodom su presušili, pa je Crveni krst obezbedio četiri cisterne za vodu koje su svakog dana dopunjavali radnici JKP ''Toplica'', a za koju Romi tvrde da se oseća na naftu, kao i da su zbog toga njihova deca navodno dobila stomačne tegobe.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović izjavila je danas Tanjugu da na području te opštine nema nijednog slučaja trovanja vodom. Ona je istakla da su joj to potvrdili i načelnici Hitne medicinske pomoći, opšte prakse i dečjeg dispanzera.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić obišao je romsko naselje u selu Barlovu i razgovarao s meštanima koji tvrde da pijaća voda, koju su dobili u cisternama, ima ukus benzina. Dok ne stignu rezultati analiza, Romima je danas isporučena flaširana voda za piće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: