Završena rasprava o rebalansu

Skupština Srbije završila je u četvrtak kasno uveče načelnu raspravu o predlogu rebalansa državnog budžeta za ovu godinu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.09.2012.

22:58

Default images

Uz rebalans budžeta, poslanici su razmotrili i izmene Zakona o budžetskom sistemu, dopunu Zakona o penzijskom i invalidskom sistemu i Predlog zakona o utvrđivanju maksimalnih zarada u javnom sektoru.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Skupštini Srbije da je rebalans ovogodišnjeg državnog budžeta "iznuđen zbog katastrofalne situacije u kojoj se Srbija nalazi".

Bivši predsednik vlade i poslanik Demokratske stranke Mirko Cvetković rekao je, međutim, da će nova vlada ovakvim rebalansom budžeta povećati rashode.

"Ovaj rebalans budžeta daje nepovoljnije rezultate nego da nikakvih mera nije ni bilo", rekao je Cvetković na kraju večerašnjeg zasedanja.

Cvetković je danas tokom sednice rekao da je njegova vlada u prvih sedam meseci mesečno trošila 78 milijardi dinara, a da je nova vlada rebalansom budžeta predvidela da mesečno troši skoro 20 milijardi više od tog iznosa.

Skupština Srbije počela je kasno večeras oko 23 sata raspravu o potvrđivanju četiri međunarodna sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: