"Nisam invalidski penzioner"

Šef poslaničke grupe PUPS Milan Krkobabić optužio je LDP da vodi kampanju protiv njega i njegove stranke iznošenjem neistina da je invalidski penzioner.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.09.2012.

17:29

Default images

Krkobabić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je notorna nesitina da je invalidski penzioner, kako je danas izjavio poslanik LDP Bojan Đurić tokom rasprave u parlamentu o rebalansu ovogodišnjeg budžeta, i naveo da je u radnom odnosu.

"Jedna laž ovog puta usmerena prema meni nije toliko značajna, ali ako dozvolimo da na tome ostane, onda bismo im omogućili da nastave
dalje iznošenje neistina", rekao je Krkobabić i naveo da 50 odsto članova i rukovodstva PUPS nisu penzioneri.

Krkobabić je rekao da je najmanje što traži izvinjenje Bojana Đurića i stranke LDP, za koju je kazao da je "marginalna politička opcija" koja je "igrom slučaja u parlamentu".

"Da li ću presaviti tabak, tužiti dotičnog gospodina i sredstva koja budem dobio na taj način usmeriti u humanitarne svrhe, o tome ću odlučiti", kazao je Krkobabić.

Upitan šta je sa obećanjima o departizaciji, Krkobabić je kazao da PUPS nikada nije pričao o departizaciji, već je govorio da je to degradiranje višestranačkog sistema i demokratije.

"Profesionalizam da, kvalitet rada da, transparentnost rezultata da, ali ne i departizacija, koja je bila marketinški potez jedne političke opcije pred ove izbore", naveo je Krkobabić.

Za departizaciju se zalagala stranka G17 plus Mlađana Dinkića, aktuelnog ministra finansija i privrede Srbije, koja je deo političkog saveza Ujedinjeni regioni Srbije.

Krkobabić je ocenio da će vreme i rezultati njegovog rada pokazati da li je on pravi čovek za PTT.

Na pitanje da li će posle imenovanja za direktora PTT ostati u parlamentu, Krkobabić je kazao da to zavisi od odluke stranačkih organa.

"Uglavnom se trudimo da ne dupliramo funkcije i tražimo da se ljudi u celosti posvete poslu koji rade", rekao je Krkobabić.

Poslanik LDP Bojan Djurić kritikovao je postavljenje zamenika predsednika PUPS Milana Krkobabića na mesto generalnog dirketora Javnog preduzeća PTT Srbije i upitao "da li je odgovorno to što je Vlada za direktora ogromnog javnog preduzeća postavila invalidskog penzionera Milana Krkobabića".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: