Libija: Ostavka šefa bezbednjaka

Tripoli -- Visoki zvaničnik libijske službe bezbednosti podneo je ostavku zbog tenzija u libijskom državnom vrhu nakon napada na ambasadu SAD i ubistva ambasadora.

Izvor: Tanjug
Podeli

Favzi Vanis al-Gadafi, šef vrhovnog komiteta za bezbednost, rekao je da u ministarstvu unutrašnjih poslova postoje problemi, kao i da unutar obaveštajnih i bezbednosnih službi ima konflikata, preneo je AFP.

"Uslovi rada nisu kao pre i zato sam odlučio da podnesem ostavku", rekao je on.

Vrhovni komitet za bezbednost, koji deluje u okviru ministarstva unutrašnjih poslova, formirali su bivši libijski pobunjenici nakon svrgavanja Moamera Gadafija kako bi ponovo uspostavili red.

Libijski ministar unutrašnjih poslova pre dva dana je objavio smenu svog zamenika za istočni region kao i šefa službe bezbednosti za Bengazi.

Najnovija ostavka usledila je nedelju dana nakon ubistva ambasadora Krisa Stivensa u Bengaziju i još troje Amerikanaca.

Za napad su najpre okrivljeni razgnevljeni demonstranti koji su protestovali zbog anti-islamskog filma "Nevinost muslimana" snimljenog u SAD, ali ni libijski ni američki zvaničnici ne isključuju mogućnost da je reč o ranije planinarom napadu uz podršku Al Kaide, podseća AFP

Svet

Hariri se vratio u Liban

Bejrut -- Premijer Libana Saad Hariri vratio se u Bejrut, više od dve nedelje otkako je putem televizije iz Saudijske Arabije objavio da podnosi ostavku.

Svet sreda 22.11. 00:23 Komentara: 0

Ko će zameniti Mugabea?

Robert Mugabe (93) podneo je ostavku na mesto predsednika Zimbabvea nakon 37 godina provedenih na vlasti. Poslanici su njegovu odluku dočekali sa oduševljenjem.

Svet utorak 21.11. 21:19 Komentara: 4
strana 1 od 12900 idi na stranu