CG: Demokratski front predao listu

Demokratski front predao je večeras izbornu listu za oktobarske parlamentarne izbore u Crnoj Gori, čiji je nosilac je nekadašnji diplomata Miodrag Lekić.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

18:51

Default images

Okosnicu tog opozicionog saveza čine Nova srpska demokratija (NOVA) Andrije Mandića, Pokret za promene (PZP) Nebojše Medojevića, kao i deo Socijalističke narodne partije (SNP) predvođen Milanom Kneževićem. Listu DF-a Državnoj izbornoj komisiji predali su mladi članovi tog opozicionog saveza.

Nakon Lekića, na listi je Ljiljana Djurašković iz NOVE, a treća je i Branka Bošnjak iz PZP-a.

Bivši funkcioner SNP Milan Knežević je na četvrtom mestu izborne liste, dok je vodja nikšićkih sindikalaca Željezare Janko Vučinić na petoj poziciji. Na šestom mestu liste je Mandić, a nakon sledi Medojević.

Ranije danas izborne liste podneli su i ostali glavni igrači izborne utakmice u Crnoj Gori koalicija Evropska Crna Gora koju predvodi lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, kao i Socijalistička narodna partije Srdjana Milića.

Novoformirana Pozitivna Crna Gora, čiji je lider Darko Pajović, ranije je predala izbornu listu.

Rok za predaju izbornih lista ističe u ponoć.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani zakazani za 14. oktobra biće deveti od uvodjenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, odnosno treći nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: