"Pajtić sazreo da bude lider DS-a"

Novi Sad -- Funkcioner Demokratske stranke Oliver Dulić ocenio je da je potpredsednik te stranke i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić sazreo da bude predsednik DS.

Oliver Dulić (Beta, arhiva)
Oliver Dulić (Beta, arhiva)

Dulić je za televiziju Vojvodine rekao da bi voleo da se Pajtić kandiduje dodavši da je na njemu da to i odluči.

"Za dva kandidata koji danas figuriraju (Boris Tadić i Dragan Đilas) imam ogromno poštovanje i veliko prijateljstvo, ali možda će biti još neko od kandidata", rekao je on.

Dulić je naveo i da bi voleo kada bi se još neko iz Vojvodine kandidovao za predsednika DS ocenivši da "bi to unelo neophodnu dinamiku, a mislim i da bi to možda bilo rešenje svih ovih problema koji čekaju DS".

Upitan da li misli na Pajtića, Dulić je odgovorio potvrdno, precizirajući da misli da je Pajtić - "sazreo da bude dobar predsednik (DS)", dodavši da o toj kandidaturi Pajtić treba sam da odluči.

"Naravno, mislim da bi i Tadić bio izuzetan i Đilas, ali mislim da je izlaz iz situacije u kojoj se mi (DS) nalazimo - suočavamo se sa teškom kampanjom od koje će stranka imati ogromne štete - mislim da bi to (kandidovanje Pajtića) bio najbolji mogući izlaz ", rekao je on.

Dulić je naveo i da će se, ukoliko se Pajtić ne kandiduje, opredeliti za jednog od kandidata za predsednika naglasivši da se on lično neće kandidovati ni za jednu stranačku funkciju i da će se posvetiti svojoj struci i porodici.