"Neće biti nove reforme pravosuđa"

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković preneo je danas šefu delgacije EU u Srbiji Vensanu Dežeru da neće biti nove reforme pravosuđa.

Izvor: Beta

Utorak, 18.09.2012.

16:05

Default images

On je rekao da će se, umesto nove reforme, u kratkom roku popravljati ono što se može i mora popraviti, saopštilo je Ministarstvo pravde.

"Istaknuta je važnost donošenja Strategije i Akcionog plana Ministarstva pravde, kako bi se u narednom periodu što efikasnije otklonile negativne posledice reforme pravosuđa koja je bila sprovođena od 2009. godine", navelo je Ministarstvo pravde.

Selaković i Dežer su razgovarali i o postojećoj mreži sudova, a ministar pravde je istakao da postoje mnoge opštine u Srbiji koje imaju mali broj sudija u odnosu na broj stanovnika i da ta mesta moraju dobiti sudove umesto sudskih jedinica.

"Istaknuta je i uloga nezavisnih pravosudnih institucija u Srbiji, kao što su Visoki savet sudstva i Državni savet tužilaca, Pravosudna akademija, koje imaju veliki značaj u srpskom pravosuđu", navelo je ministarstvo.

"Kina u Srbiji prepoznaje partnera"

Kineski ambasador u Beogradu Džang Vanšu izjavio je, na sastanku sa ministrom pravde i državne uprave Nikolom Selakovićem, da Kina u Srbiji prepoznaje partnera i da je zainteresovana za produbljivanje saradnje.

Džang i Selaković su se saglasili da su Srbija i Kina prijateljske zemlje i izrazili spremnost za jačanje saradnje.

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, kineski ambasador je rekao da Kina u Srbiji prepoznaje partnera, prati njen razvoj i da je zainteresovana za dalji nastavak i produbljivanje saradnje.

Ministar Selaković je potvrdio da Kina i Srbija gaje tradicionalno dobre odnose, i da Srbija ceni pomoć koju joj Kina pruža. On je rekao da ima saznanja da saradnja između Kine i bivše srpske Vlade, a naročito Ministarstva pravde, nije bila na najvišem nivou.

Selaković je naglasio da se odnosi Kine sa novom Vladom Srbije i novim Ministarstvom pravde i državne uprave moraju dalje osnaživati i da ti odnosi moraju biti na visokom nivou, kako te zemlje i zaslužuju, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: