Imigrant poginuo tokom potere

Jedan ilegalni imigrant je poginuo tokom policijske potere na severoistoku Grčke, nedaleko od granice sa Turskom, saopštila je policija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

00:39

Default images

Policija je u nedelju jurila tri automobila, od kojih su u dva bili ilegalni imigranti, kada je jedno vozilo naglo skrenulo i udarilo u bankinu.

Imigrant, poreklom iz Eritreje, u kasnim dvadesetim, povređen je i prevezen u bolnicu, gde je nešto kasnije proglašen mrtvim.

Dva od preostalih osam imigranata koji su bili u jednom od automobila lakše su povređeni. Policija je uspela da zaustavi vozilo koje je bilo pratnja, dok je treći automobil pobegao.

Imigranti su bili iz Eritreje, Maroka i Sirije, dok su vozači automobila bili Gruzijci, i oni su uhapšeni, kao i jedan Iranac, čiji zadatak je najverovatnije bio da prevozi migrante preko granice.

Svake godine desetine hiljada ljudi ilegalno ulazi u Grčku, uglavnom iz severne Afrike i sa Bliskog istoka, u potrazi za boljim životom u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: