Imigrant poginuo tokom potere

Atina -- Jedan ilegalni imigrant je poginuo tokom policijske potere na severoistoku Grčke, nedaleko od granice sa Turskom, saopštila je policija.

Izvor: Beta
Podeli

Policija je u nedelju jurila tri automobila, od kojih su u dva bili ilegalni imigranti, kada je jedno vozilo naglo skrenulo i udarilo u bankinu.

Imigrant, poreklom iz Eritreje, u kasnim dvadesetim, povređen je i prevezen u bolnicu, gde je nešto kasnije proglašen mrtvim.

Dva od preostalih osam imigranata koji su bili u jednom od automobila lakše su povređeni. Policija je uspela da zaustavi vozilo koje je bilo pratnja, dok je treći automobil pobegao.

Imigranti su bili iz Eritreje, Maroka i Sirije, dok su vozači automobila bili Gruzijci, i oni su uhapšeni, kao i jedan Iranac, čiji zadatak je najverovatnije bio da prevozi migrante preko granice.

Svake godine desetine hiljada ljudi ilegalno ulazi u Grčku, uglavnom iz severne Afrike i sa Bliskog istoka, u potrazi za boljim životom u EU.

Svet

Kina odala priznanje Mugabeu

Peking -- Kina, važan partner Zimbabvea, odala je priznanje svom "prijatelju" Robertu Mugabeu, dan pošto je on podneo ostavku na mesto predsednika te afričke zemlje.

Svet sreda 22.11. 10:28 Komentara: 0
strana 1 od 12902 idi na stranu