Američka vlada šalje pomoć Kosovu

Vlada SAD obezbediće 62.519.966 dolara (47.727.740 evra) za poboljšanje demokratije i upravljanja, kao i ekonomskog razvoja Kosova u ovoj godini.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.09.2012.

19:36

Default images

Sporazum o toj finansijskoj pomoći potpisale su danas predsednica Kosova Atifete Jahjaga, američka ambasadorka Trejsi En Džejkobson i direktorka misije USAID-a na Kosovu Morin A. Šoket, saopšteno je iz američke ambasade u Prištini.

Kako je navedeno, pomenuta sredstva biće iskorišćena i u oblasti obrazovanja i poljoprivrede.

Uz dodatno finansiranje, USAID namerava da pruži bolje mogućnosti za obrazovanje mladim ljudima, kao i da oformi Agenciju za kreditiranje razvoja koja bi odobravala kredita kosovskim zemljoradnicima, uključujući i žene koje se bave tom granom privrede.

"Ovim sporazumom obuhvaćene su investicije u široki spektar incijativa za razvoj demokratije, vladavine prava i obrazovnih programa, koje će pomoći građanima Kosova da realizuju pun potencijal svoje zemlje kao i demokratskog društva", kazala je američka ambasadorka. Jahjaga je kazala da je američka pomoć od posebnog značaja i da igra značajnu ulogu u unapređenju demokratskih procesa na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: