Dodik:Ne živim u BiH,ona mi se gadi

Živim u Republici Srpskoj, a Bosna i Hercegovina mi izaziva osećanje gađenja, kaže predsednik RS Milorad Dodik za Večernji list.

Izvor: Vecernji list

Ponedeljak, 17.09.2012.

12:21

Default images

"Sarajevo je danas etnički očišćen grad, nema ni Srba ni Hrvata. Reisu Ceriću, koji odlazi s tog mesta i jako je politički angažovan i proizvodi nervozu, zasmetalo je kad je vladika Grigorije rekao upravo to. Tamo se ne da ni Dedu Mrazu u vrtiće, a tvrde da su Hrvati ili Srbi dobrodošli", kaže Milorad Dodik.

Hrvatima predlaže da ne pristaju ni na kakva preuređenja Federacije BiH osim na osnivanje hrvatskog entiteta, jer će inače ponovo, kaže, izgubiti 20 godina. Bosna i Hercegovina kao država ima budućnost samo u slučaju da se osnuje i treći, hrvatski entitet, pa da budu, kaže Dodik, Republika Srpska, Herceg-Bosna i Bosna, te da se na državnom nivou odlučuje samo o spoljnoj politici, spoljnoj sigurnosti i spoljnoj trgovini.

Sada je u Bosni i Hercegovini, kaže, na delu međunarodni eksperiment u kojem su se disciplinovali Srbi i Hrvati, a popuštalo se Bošnjacima i stvorena je patološka situacija.

"To je Bošnjake uverilo da su oni žrtve i da imaju pravo na više od druga dva naroda. To nije istina, bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći, s obzirom na brojnost tog naroda", smatra Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: