Kamenovali dva nova voza

Nepoznati napadači su u dva navrata kod Kragujevca i Čačka kamenovali dva nova voza koja su Železnice Srbije pre dva dana pustile u saobraćaj.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.09.2012.

14:38

Default images

Kako je navedeno u saopštenju Železnica Srbije, oba voza su pretrpela znatne materijalne štete.

Na svu sreću nije bilo povređenih. Jedan incident se desio danas kod Kragujevca, a drugi u subotu kod Čačka.

Železnice Srbije su najavile da će učiniti sve što mogu da zaštite putnike i vozove od bahatih i nasilničkih pojedinaca, ali su istakle da očekuju pomoć nadležnih.

Jedan od napada se desio danas u mestu Grošnica, nedaleko od Kragujevca, kada je kamenovan novi dizel-motorni voz, koji je iz Lapova saobraćao prema Kraljevu. Najviše zahvaljujući sreći u ovom slučaju nije bilo povređenih.

Drugi napad se desio u subotu, 15. septembra, na sam Dan železničara, oko 13.10 u mestu Trbušani, nedaleko od Čačka, kada su nepoznati napadači kamenovali novi voz srpskih železnica.

"Garnitura je saobraćala iz Požege prema Čačku puna putnika, kada je zasuta kamenicama. Sreća je da nijedna od kamenica nije pogodila prozore na vozu, jer bi verovatno bilo i povređenih", ukazano je u saopštenju.

"Železnice Srbije" su ukazale na to da su novi vozovi kamenovani već prvih dana nakon što su uključeni u saobraćaj, kao i da je to preduzeće prvi put nakon tri decenije kupilo nove vozove zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke "Eurofime" od 43 miliona švajcarskih franaka.

Kako je navedeno, ako se napadi budu ponavljali vozovi neće još dugo ostati ni novi niti uredni niti udobni niti kvalitetni, a Železnica će biti prinuđena da reorganizuje njihov saobraćajni raspored.

Železnice Srbije su kupile 12 novih dizel-motornih vozova ruskog proizvođača "Metrovagonmaša", od kojih je 11 stiglo u zemlju i sukcesivno se uključuju u redovan putnički železnički saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: