Naši: Zabraniti Prajd na sto godina

SNP Naši najavio je veliki protest 6. oktobra 2012. godine ispred zgrade Ustavnog suda Srbije u Beogradu pod nazivom „Sto godina zabrane gej prajd propagande".

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

22:06

Default images

Ovaj pokret je najavio da će tražiti od države da u skladu sa Ustavom Srbije svaki vid „gej prajd" propagande, kao i održavanje „gej parade", budu najoštrije zabranjeni u narednih sto godina, uključujući i zabranu javnog isticanja zastava duginih boja, drugih gej prajd simbola i javnog korišćenja stranog izraza „gej".

SNP Naši smatraju da su građani Srbije već više godina unazad jasno pokazali da ne žele državu u kojoj se „gej prajd" ideologija promoviše kao pozitivna vrednost i da žele društveni ambijent u kojem će srpska deca nesmetano biti vaspitavana u hrišćanskom duhu i moralnom okruženju.

U saopštenju se navodi i da će zahtevati i odgovore nadležnih institucija o tome zašto krivične prijave protiv organizatora parade još nisu procesuirane, iako su dokazi o teškim krivičnim delima u vidu zbirke dokaza „Bože pravde" dostavljeni u više navrata i predsedniku, i premijeru, kao i Republičkom javnom tužilaštvu.

U izjavi za Pres onlajn predsednik organizacije SNP Naši Ivan Ivanović je rekao da su razgovarali sa predstavnicima MUP-a i da su upozoreni na veliki rizik organizovanja skupa 6. oktobra. MUP još nije odgovorio potvrdno na njihov zahtev za organizaciju protesta, već ih je obavestio da će konačna odluka o svim protestima koji su zakazani za taj datum biti doneta tek kada MUP napravi bezbednosnu procenu. Predsednik organizacije NAŠI Ivan Ivanović za Pres onlajn je potvrdio da će i pored eventualne zabrane skupa pokušati da se pojave ispred zgrade Ustavnog suda, bez obzira na posledice koje će takav pokušaj proizvesti.

Pored ovog skupa i već unapred planiranog "gej prajda" 6. oktobra će, podsećamo, i ratni veterani održati svoj skup u Beogradu. Ukoliko se dozvole ovi skupovi ostaje veliko pitanje kako će MUP uspeti da spreči incidente u Beogradu. Kako Pres onlajn nezvanično saznaje u krugovima bliskim MUP-u, vrlo ozbiljno se razmatra scenario od prošle godine, odnosno zabrana svih skupova toga dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: