Kanada zatvorila tri ambasade

Kanadski ministar inostranih poslova Džon Berd odlučio je da na jedan dan zatvori tri ambasade u Sudanu, Egiptu i Libiji iz bezbednosnih razloga.

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2012.

20:00

Default images

"Iz mera predostrožnosti i kako bismo osigurali bezbednost kanadskom osoblju, zatvaramo svoje ambasade u Kairu, Tripoliju i Kartunu na jedan dan", izjavio je portparol ministarstva Rik Rot.

Talas antiameričkog nasilja izbio je u utorak zbog kontroverznog filma "Nevinost muslimana" u kojem se ismeva prorok Muhamed.

Protesti u svetu deo su talasa demonstracija koji su prethodnih dana organizovani ispred američkih diplomatskih predstavništava u svetu. Ti protesti u pojedinim muslimanskim zemljama bili su praćeni nasiljem, sukobima s policijom i paljenjem američkih zastava.

Portparol Rot je rekao da kanadske vlasti pažljivo prate tok situacije i preuzimao mere bezbednosti, premda nije konkretno rekao o kojim merama je reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: