"Čekamo poternicu za Keljmendija"

Kosovska policija će reagovati u slučaju da protiv Nasera Keljmendija bude podignuta optužnica ili raspisana poternica, kaže ministar policije Bajram Redžepi.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.09.2012.

14:20

Default images

"To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem. Ako bude podignuta optužnica ili raspisana poternica mi ćemo reagovati", kazao je Redžepi ocenivši da je reč o "veoma osetljivom slučaju".

On, medjutim, nije hteo ni da potvrdi, ali ni da demantuje da li se Keljmendi, koji se smatra vodećim narkobosom u regionu, u ovom trenutku nalazi u svom rodnom gradu - Peći. Keljmendi, koji je stavljen na "crnu listu" SAD zbog trgovine drogom i drugih krivičnih dela, izbegao je hapšenje u Bosni i Hercegovini, da bi se kasnije, prema pisanju medija, sakrio u Crnoj Gori a zatim na Kosovu.

Bosanski mediji objavili su ranije da je Keljmendi neposredno uoči policijske akcije "Lutka" prebegao iz BiH u Crnu Goru, a crnogorska policija potvrdila je juče da je on na Kosovo prešao u ponedeljak, 10. septembra.

Tužilaštvo BiH najavilo je u petak raspisivanje poternice za više lice medju kojima će biti i Keljmendi. Prištinski mediji javili su juče da će i u slučaju raspisivanja medjunarodne poternice Keljmendi ne mora biti izručen BiH jer Priština i Sarajevo nemaju sporazum o razmeni osumnjičenih za izvršenje odredjenih krivičnih dela.

Keljmendi je rodjeni Pećanac sa državljanstvom BiH. On je državljanstvo nedavno tražio od Crne Gore, ali je njegov zahtev odbijen. Tokom policijske akcije u BiH kodnog naziva "Lutka", koja je bila usmerena i protiv Keljmendija, uhapšeno je 18 osoba. Njima je odredjen jednomesečni pritvor i oni se sumnjiče za teška krivična dela ubistva, pokušaja ubistva, krijučarenje narkotika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: