"Srbi izvor svih problema Hrvatske"

Gradonačelnik Splita Željko Kerum kaže da su Srbi izvor svih problema u Hrvatskoj i da je to mišljenje cele države.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 16.09.2012.

18:24

Default images

Kerum je emisiji "Nedeljom u 2" izjavio da iako većina tako misli, nikada nije imala priliku da to kaže zato što ih niko nije pitao za mišljenje.

"To što sam ja rekao, to je moje mišljenje i mišljenje cele države, samo što se većina države nikada nije našla u situaciji da je neko pita za mišljenje o Srbima", rekao je Kerum, preneo je Index.hr.

On je ponovio da je njegova greška što je ušao u politiku, kao i da su njegovi poslovni problemi počeli pre tri godine kada je u emisiji "Nedeljom u 2" na Hrvatskoj radiotelelviziji (HRT) izjavio da ne bi želeo Srbina za zeta.

"Moji su problemi počeli tada jer najveći uticaj na finansije i medije danas u Hrvatskoj ima srpska i jugoslovenska opcija", rekao je Kerum gostujući u istoj emisiji na HRT-u urednika Aleksandra Stankovića.

Prema njegovim rečima, Srbi imaju "strašne pozicije", a na pitanje novinara gde su Srbi u bankarstvu, on je odgovorio da imaju "veliki uticaj na banke u Evropi, a kamoli u Hrvatskoj".

Kerum je rekao da i dalje ne bi želeo Srbina za zeta i dodao da su mu mnogi prijatelji i poznanici pravoslavci zamerili zbog te izjave. Takođe, izjavio je da ne smatra da je njegova ranija izjava da Srbi moraju da znaju gde im je mesto šovinistička, jer je rekao šta misli.

Voditelju emisije rekao je da je takođe odgovoran za njegove probleme, jer mu je postavio pitanje o zetu, a on mu je samo iskreno odgovorio. Prema njegovom mišljenju, većina građana Hrvatske misli kao on, ali se se ne usuđuje da to kaže.

Kerum, koji je i poslanik u Saboru Hrvatske, rekao je da je napravio veliku grešku kada se politički angažovao što ga je koštalo "puno kapitala", ali da od nje neće tek tako da odustane.

"Nije mi žao ni zbog čega, radio sam pošteno i marljivo, mnogim ljudima sam pomogao, iako meni nikada niko nije pomogao. Tako je to u našem narodu, kada si na vrhu svi žele da budu uz tebe i da ti pomognu, a kada padneš svi te napuste", zaključio je gradonačelnik Splita.

Kerumove tvrdnje navele su jedan deo gledalaca da na Fejsbuk stranici Vlade Hrvatske postavi pitanje po kom zakonu je on još uvek poslanik u Saboru, citirajući član 174 Krivičnog zakona, koji se odnosi na rasnu i drugu diskriminaciju i koji za to predviđa kaznu zatvora od tri meseca do tri godine.

Vladin Fejsbuk tim odgovorio je vrlo brzo, pozivajući građanina s nadimkom Zombix da se obrati Saboru. Nakon što im je rekao da je pitanje postavljeno Vladi Hrvatske, jer se radi o slučaju kršenja ljudskih prava, kao i zbog toga što u Vladi sede ministri pravde i policije, odgovor nije stigao, piše Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

225 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: