Uhapšen portparol Anonimusa

Samoproklamovani portparol hakerske grupe "Anonimusi" Baret Braun uhapšen je u Dalasu i prebačen je u prostorije FBI-ja, javljaju američki mediji.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2012.

00:41

Default images

Još nije zvanično saopšteno zašto je Braun uhapšen, sem što je jedna advokatska firma iz Kalifornije na svom nalogu na Tviteru napisala da je do hapšenja došlo zbog pretnji izrečenih agentu FBI-ja.

Braun je priveden dok je sa još nekoliko osoba bio na video četu i prisutni su mogli da čuju glasove policajaca koji su ušli u prostoriju uzvikujući - Lezi dole, spusti ruke.

On se javno predstavljao kao portparol hakerske grupe "Anonimusi", preuzevši odgovornost za rušenje sajtova Sajentološke crkve i veb napade na sajtove Viza i Masterkard kartica zbog gašenja Pejpal naloga za plaćanje za donacije Vikiliksu.

S druge strane, kao odmazdu zbog hapšenja, "Anonimusi" su objavili brojeve 13 bankarskih kartica koje bi mogle da pripadaju vladinim zvaničnicima, piše danas francuski dnevnik "Mond".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: