Komandir suspendovan zbog Vulina

Zvečan -- Vršilac dužnosti komandira policijske stanice u Zvečanu Dejan Vidojević suspendovan je danas posle podne zbog posete Aleksandra Vulina.

Portparol Kosovske policije Besim Hoti je za agenciju Beta rekao da je Vidojević suspendovan na 48 sati sa mesta v.d. komandira policijske stanice i da će nakon isteka kazne o njegovoj sudbini odlučivati inspektorat policije.

"Vidojević je suspendovan naredbom direktora regionalne policije zbog nepoštovanja odredbi vezanih za posetu delegacije iz Beograda - direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju", kazao je Hoti.

Prema rečima Hotija, Vidojević nije poštovao naredbu komande Kosovske policije koja nije dala dozvolu Vulinu da poseti Kosovo.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin danas je bez najave doputovao u Zvečan gde je prisustvovao zajedničkoj sednici odbornika iz četiri opštine sa severa Kosova, na kojoj je razgovarano o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji.

Vulin je na sednici naveo da je na sever Kosova ušao preko Jarinja i pored toga što mu je rečeno da će biti uhapšen.

Naveo je da je spreman i pored zabrane da dolazi u Pokrajinu kako bi sa srpskim narodom podelio brige i poručio da će institucije Srbije opstati na Kosovu.

"Rekli su da ne treba da dodjem i da treba da me uhapse. A ne daju mi da dodjem da ne bi čuli ovo što imamo da kažemo jedni drugima", rekao je Vulin i od žitelja severnog Kosova zahtevao da se ne suprotstavljaju ukoliko policija dodje da ga hapsi.