Erdogan: BiH posebna za Tursku

Bosna i Hercegovina i njeni narodi za Tursku imaju posebnu važnost i zauzimaju značajno mesto, i tako će i ostati, kaže turski premijer Redžep Tajip Erdogan.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2012.

21:36

Default images

Erdogan se danas susreo sa članovima Predsedništva BiH.

Bez obzira da li se radi o vojnim, politickim, ekonomskim, istorijskim, kulturnim odnosima oni će nastaviti da idu u istom smeru, rekao je Erdogan na konferenciji za novinare.

"Ponovili smo svoju neizostavnu pomoć i podršku kada je u pitanju evroatlanska integracija BiH i posebno podvukli podršku u vezi integracije BiH sa NATO", kazao je Erdogan.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je kazao da je tokom susreta bilo reči i o mogućnostima unapredjenja ekonomskih odnosa.
Erdogan je naveo da obim trgovinske razmene od 400 miliona dolara nije na zadovoljavajućem nivou, izrazivši nadu da će se u skoro vreme povećati i kada će se govoriti "ne u milionima, već milijardama".

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima u BiH, Erdogan je izrazio želju da 7. oktobar protekne u najboljem redu, prenela je Fena.

"Nemojte se deliti, budite jedinstveni, budite postojani, budite čvrsti i zdravi, jer BiH zauzima posebno mesto u balkanskoj regiji", poručio je Erdogan, kome će biti uručena nagrada "Isa-beg Ishaković". Kako je planirano Erdogan će u BiH boraviti do subote uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: