Tinejdžerke maltretirale devojčicu

Zbog otmice devojčice od 13 godina, učenice jedne od negotinskih osnovnih škola, cimerke A. K. (18) i A. J. (17), provešće narednih mesec dana u pritvoru.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 14.09.2012.

21:45

Default images

One su mlađu drugaricu odvele u zajednički stan, maltretirale je i ošišale do glave.

Učinile su to jer ih je, navodno, vređala na popularnoj društvenoj mreži. Sve se dogodilo dan po rođendanu mlađe otmičarke, A. J., 12. septembra, kada su, devojčicu pozvali da izađe iz škole i nađe se sa njima u parku da se razjasne.

Iz parka su krenule ka kući u kojoj su A. K. i A. J. zajedno stanovale. Šta se sve tamo dešavalo saznaće se u istrazi. Devojčica je ispričala roditeljima da su je starije drugarice primorale da kleči, tukle je, maltretirale... Batinama su je primorale da otkrije svoju lozinku za profil na „Fejsbuku“, koju su iskoristile pišući na njenom i „zidu“ njenih prijatelja svakakve gluposti. Advokat starije otmičarke Novica Stojiljković kaže da A. K. odbija bilo kakve veze sa ovim slučajem, koji je šokirao celu Srbiju i da kategorički tvrdi da nije šišala devojčicu „sa kojom se njena cimerka družila, i koja je kod njih u iznajmljeni stan došla da čestita A. J. rođendan“. A. K. je, navodno, u to vreme otišla do zlatare da preuzme srebrnu pločicu koju je dala da se ugravira za rođendan svoje cimerke.

Uplašenu devojčicu, kojoj su otmičarke najpre isekle dugu kosu, a potom je električnom mašinicom obrijale, posle svega izbacile su iz kuće i zapretile joj novim batinama ako ih oda. Po dolasku kući, devojčica je, ipak, ispričala roditeljima šta joj se dogodilo.

U školi koju pohađa nadležni ne žele da, dok traje istraga, bilo šta kažu, ali demantuju da je dete pošlo sa časa. Tvrde da se nemio događaj desio u vreme velikog odmora.

Obe nasilnice su u pritvoru. U trenutku hapšenja A. K.., budući da je dijabetičar, drastično je skočio šećer, na čak 44 jedinica, pa je završila u bolnici. U petak je sprovedena u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Negotinu.

Slučaj je preuzelo Više tužilaštvo, a uključen je i Centar za socijalni rad, u kojem saznajemo da su obe nasilnice ranije dolazile jer su ispoljavale određene oblike socijalno nepoželjnog ponašanja.

"Naš rad sa njima ogledao se u delu psihosocijalne podrške, savetodavnih razgovora i kontakata sa porodicom, koje ćemo, svakako, nastaviti. Strašno je to što ovakvih slučajeva ima i što su žrtve deca. Naš prioritet je da pružimo psihosocijalnu podršku žrtvi i njenoj porodici ", kaže Vukosava Deletić, pedagog Centra za socijalni rad.

Kod ovih devojaka, smatraju mnogi, zatajili su i porodica i društvo, jer potiču iz razorenih ili kompletnih porodica sa velikim problemima. Starija se, nakon smrti svog dede, preselila iz roditeljskog doma i počela da živi sama, pevajući po kafanama. Obema škola baš i ne ide, jer su ponavljale razred, pa školovanje ili prekinule ili nastavile vanredno.

Pre četiri godine, grupa maloletnica u Negotinu maltretirala je vršnjakinju, a snimak nasilja je postavljen na sajt “Jutjub”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: