Radnici 11. dan štrajkuju glađu

Jedanaest radnika preduzeća "Ratko Mitrović-Standard" u Dobanovcima od 6. septembra štrajkuje glađu. I pored lošeg stanja, radnici nastavljaju štrajk.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

23:53

Default images

Radnici štrajkuju zbog zarada koje nisu isplaćene od aprila, kao i zbog otpremnina i jubilarnih nagrada.

Kako je za B92 izjavio predsednik građevinara Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković,koji je juče obišao radnike, štrajkači su u lošem zdravstvenom stanju, ali uprkos tome danas ulaze u deveti dan štrajka.

"Još jednom se pokazuju svi problemi provrede Srbije, u kojoj najteži kraj izvlače radnici, koji su tek pre deset dana dobili deo aprilske zarade, kasni im nekoliko zarada. A pri tome je odobren program rešavanja tehnološkog viška, ali radnici povučeni iskustvom ranijih radnika koji su dobili otpremnine, da za zaostale zarada mora da se sude...oni ne žele da odu samo sa otpremninama, a da posle dobiju zaradu preko suda", rekao je Vuković.

Sindikat je o nevoljama ovih radnika obavestio i međunarodnu sindikalnu javnost, a pre svih Svetsku internacionalu za građevinarstvo i drvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: