Dačić u Banjaluci sa Džombićem

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić u nedelju će posetiti Banjaluku gde će se sastati sa premijerom Republike Srpske Aleksandrom Džombićem.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2012.

20:06

Default images

Sastanku dva premijera u Administrativnom centru Vlade RS prisustvovaće i ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, navodi se u saopštenju.

Dačiću je ovo prva poseta Republici Srpskoj otkako je krajem jula ove godine postao premijer, međutim to nije i prvi susret sa Džombićem, pošto se sa predsednikom Vlade RS sastao u Beogradu krajem avgusta.

Oni su se tada saglasili da je potrebno konkretizovati saradnju u svim oblastima društvenog života.

Dačić i Džombić su se u Beogradu takođe složili da se moraju poštovati odredbe Dejtonskog sporazuma koji ne sme da se menja bez saglasnosti sva tri naroda BiH i oba entiteta.

Premijer RS tada je najavio i zajedničku sednicu dve vlade u oktobru ove godine koja će imati za cilj da se bolje poveže "gotovo jedinstven ekonomski prostor Srbije i RS".

Dačić je juče završio dvodnevnu posetu Sarajevu, tokom koje je razgovarao s najvišim državnim zvaničnicima Bosne i Hercegovine i učestvovao na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji.

Dačić je u Sarajevu učestvovao u trilateralnom sastanku sa ministrima unutrašnjih poslova BiH i Crne Gore, Sadikom Ahmetovićem i Ivanom Brajovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: