"Srbija poštuje nezavisnost CG"

Ivica Dačić kaže da Beograd poštuje crnogorsku nezavisnost i navodi da će se kao preddsednik vlade truditi da odnosi dve države budu na najvišem nivou.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2012.

09:12

Default images

"Poštujem odluku o crnogorskoj nezavisnosti. Nama su interes dobri odnosi, a svako ima način na svoj izbor. I sa drugim zemljama u regionu treba tražiti zajednički imenitelj koji nas spaja i da nam to bude snaga, a ne slabost što smo tako bliski", kazao je on sinoć Televiziji Crne Gore.

Upitan šta će prvo s pozicije predsednika vlade preduzeti u odnosima sa Crnom Gorom, Dačić je rekao da ne počinje ispočetka, već će samo nastaviti uspešan posao.

"Nagore se sigurno neće promeniti, zato što nemamo nikakav interes da pogoršavamo veze u regionu. Ja sam praktičan čovek, a kao premijer ću se truditi da vidim kako nešto može, a ne da se pravdamo kako nešto ne može", naveo je on.

Dačić je kazao da će sa crnogorskim premijerom, ko god to bude nakon izbora, nastaviti saradnju kako bi odnosi dve zemlje bili najbolji.

"Uvek treba krenuti od onog što nas spaja, a to je bliskost naroda sa obe strane granice, ali i isti evropski ciljevi", istakao je srpski premijer.

Dačić je u Sarajevu, na margini međunarodne konferencije posvećene borbi protiv sajber kriminala, razgovarao s crnogorskim ministrom unutrašnjih poslova Ivanom Brajovićem.

Oni su, kako je saopšteno iz crnogorske vlade, ocenili da Crna Gora i Srbija imaju odličnu saradnju u oblasti unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: