"Izjava Nemačke,politički realizam"

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović kaže da je izjava nemačkih parlamentaraca o uslovima koje Srbija mora da ispuni za početak pregovora sa EU politički realizam

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

23:33

Default images

Upitan da prokomentariše stav da će Nemačka tražiti od Srbije da potpiše ugovor sa Prištinom o dobrosusedskim odnosima, Jovanović je novinarima u Beogradu rekao da je to izraz političkog realizma i da Srbija mora da nastavi put ka EU.

Na prijemu u ruskoj ambasadi u Beogradu povodom kraja mandata ruskog ambasadora Aleksandra Konuzina, Jovanović je rekao da pristupanjem EU Srbija ne ugrožava svoje odnose sa Rusijom za koju kaže da i sama ima realistični pristup prema Srbiji.

"Poruka nemačkih parlamentaraca izraz je političkog realizma koji svakog dana možemo prepoznati u odnosu Rusije prema nama. Dok mi plaćamo 500 dolara hiljadu kubnih metara gasa Nemci ga plaćaju 280 dolara", rekao je Jovanović.

Komentarišući susret predsednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Tomislava Nikolića u Sočiju, Jovanović je rekao da rezultati tog sastanka pokazuju da ruska strana ima ozbiljne političke lidere za razliku od Srbije.

"Da sam Rus bio bih sretan nakon susreta u Sočiju, pošto nisam Rus onda samo mogu da žalim što nemamo ozbiljne lidere kao što ih ima Rusija", naveo je on.

Jovanović je podsetio da je Rusija tri vremenske zone udaljena od Srbije, kao i da Srbija zavisi od Evropske unije i da zbog toga treba da što pre postane njena članica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: