Ko će biti Vučićev zamenik u SNS-u?

Sudeći po izjašnjavanjima ključnih odbora, u trci za kormilo SNS Aleksandar Vučić neće imati protivkandidata. Mogući zamenici Tabakovićeva i Stefanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

20:58

Default images

Svi ključni naprednjački odbori jednoglasno su Vučića predložili za predsednika, tako da je gotovo izvesno da mu niko neće stati na crtu na izbornoj skupštini 29. septembra.

Stranačke filijale, naime, mogu da predlažu samo kandidate za prvog čoveka stranke, i zasada su ključni odbori poput beogradskog, novosadskog i niškog listom odlučili da sadašnji v. d. lidera treba da bude na čelu partije. On će predložiti svog zamenika i članove predsedništva, iz kojeg se biraju i potpredsednici.

Najviše šansi da bude Vučićeva desna ruka ima sadašnji guverner NBS Jorgovanka Tabaković. I prvi čovek Skupštine Nebojša Stefanović konkuriše za tu poziciju.

Bitka za potpredsedničke fotelje biće mnogo zanimljivija. Spekuliše se da bi na ta mesta trebalo da dođe neko od ministara SNS, koji trenutno nisu u vrhu stranke. Ali, i aktuelni potpredsednici Gojko Radić i Radomir Nikolić su u igri za obnovu mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: