"Proglasiti političku neutralnost"

DSS smatra da je objavljivanje uslova Nemačke za pridruživanje Srbije EU deo nove faze strategije Zapada da se priznavanje Kosova što češće pominje kao uslov.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

19:33

Default images

"To je dobar povod da se u Srbiji povede ozbiljna i odgovorna rasprava da li Srbija treba da proglasi političku neutralnost ili treba da nastavi evropske integracije", rekao je portparol DSS-a Petar Petković agenciji Beta.

Petković je istakao da DSS smatra da je nemoguće izbeći tu raspravu, jer sam Zapad sve više pominje priznanje Kosova kao uslov.

"DSS smatra da je u najdubljem interesu Srbije da naš odgovor na najave Zapada da treba da priznamo Kosovo bude da Srbija proglasi političku neutralnost", rekao je Petković.

Dodao je da se Srbiji ništa negativno nije dogodilo, nego samo pozitivno, kada je proglasila vojnu neutralnost, i da bi isto tako bilo i kada bi proglasila i političku neutralnost.

Nemačka će tražiti od Srbije da pre početka pristupnih pregovora sa EU potpiše sa Prištinom obavezujući ugovor o uspostavljanju dobrosusedskih odnosa, izjavio je ranije danas u Beogradu visoki predstavnik vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Andreas Šokenhof.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: