Dačić: Srbija poštuje državu BiH

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija poštovati državu Bosnu i Hercegovinu i pridržavati se Dejtonskog sporazuma po kom je ona jasno definisana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.09.2012.

21:27

Default images

„Postoji jasno definisana Bosna i Hercegovina po Dejtonskom sporazumu i Srbija će se toga pridržavati", izjavio je Dačić u intervjuu za Federalnu televiziju, uoči sutrašnje posete Sarajevu.

Dačić je, takođe, dodao da državi BiH "nikada ne bi trebalo da padne na pamet da prizna nezavisnost Kosova i Metohije".

Upitan da prokomentariše činjenicu da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik specijalne veze tog entiteta i Srbije nastoji da prikaže u kontekstu državnosti tog dela Bosne i Hercegovine, Dačić je istakao da ne podržava "korišćenje specijalnih veza u dnevnopolitičke svrhe", prenela je Anadolija.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, u sredu i četvrtak će boraviti u Sarajevu gde će učestvovati na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji, a sastaće se i sa visokim zvaničnicima BiH.

Premijer Srbije će se sutra sastati sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, a potom će učestvovati na trilateralnom sastanku sa ministrima unutrašnjih poslova BiH Sadikom Ahmetovićem i Crne Gore Ivanom Brajovićem.

Dačić će u četvrtak učestvovati na Međunarodnoj konferenciji "Sigurnost Balkana, tehnologija i obrazovanje - izazovi u svetu kibernetičke infrastrukture".

On će razgovarati i sa predsednikom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsedništva Nikolom Radmanovićem i Željkom Komšićem, a imaće i odvojeni susret sa ministrom inostranih poslova BIH i potpredsednikom Saveta ministara BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: