Završeno čišćenje Kuršumlije

Lokalna samouprava u Kuršumliji organizovala je završnu akciju čišćenja grada u kojoj su učestvovali zaposleni u loklanoj samoupravi, kao i direktori JP.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.09.2012.

20:11

Default images

Prema rečima predsednika opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića, koji je takođe učestvovao u čišćenju grada, akciji se odazvalo više od 300 građana.

"Ovim se završava velika akcija čišćenja našeg grada", kazao je Vidić Tanjugu.

Vidić je rekao da je akcija, koja je za cilj imala uređenje grada koji je prilično prljav, ispolitizovana i da niko nijenog trenutka nije bio primoran da učestvuje u akciji.

Građani su danas zajedno sa opštinskim funkcionerima, direktorima javnih preduzeća i ustanova, kao i odbornicima, čistili smeće u svim naseljima i u samom centru grada, a prikupljeno smeće je angažovanim traktorima i kamionima javnog preduzeća ''Toplica'' odloženo na gradsku deponiju.

U današnjoj završnoj akciji čišćenja grada učestvovao je i veliki broj mladih sa teritorije opštine Kuršumlija, koje, kako kažu, ne zanima politika, već da njihov grad bude čistiji.

Tokom akcije čišćenja grada koja je trajala mesec dana očišćeno je preko sto tona otpada i uređene su sve javne površine u Kuršumliji.
Ovu akciju osporavali su predstavnici URS-a i Demokratske stranke, dok se predstavnici Socijalističke partije, koji su takođe u opoziciji, nisu protivili akciji.

Šef odseka inspekcije rada na području Topličkog okruga Novica Petković izjavio je Tanjugu da je u utorak upućen izveštaj zaštitniku građana Saši Jankoviću u kome se navodi da je inspekcija utvrdila da na područiju opštine Kuršumlija nije bilo nikakvih "prinudnih radova" i da je sve rađeno na dobrovoljnoj bazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: