Aleksandrovac:Treća vlast od izbora

Nova skupštinska većina koju će činiti SNS, SPS, URS, Pokret za bogatu Župu i DS, formirana je večeras u Aleksandrovcu.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.09.2012.

21:35

Default images

Ove partije potpisale su večeras koalicioni sporazum i inicijativu za sazivanje nove sednice Skupštine opštine.

To znači, kako je saopšteno novinarima, da će u Aleksandrovcu sve partije osim lokalnog Pokreta za Župu biti u vlasti.

Ovo je treća skupštinska većina za tri meseca, podsetio je predsednik Opštinskog odbora SPS-a Novica Adamović i dodao da je u prethodnom periodu bilo objektivnih i subjektivnih grešaka, kao i da izmedju dosadašsnjih koalicionih partnera nije bilo dovoljno tolerancije i medjusobnog uvažavanja. "Iako smo imali formalnu zabranu, mi nijednog trenutnka nismo imali dilemu da li da damo podršku novoj koaliciji", rekao je prilikom potpisivanja sporazuma potpredsednik Opštinskog odobra DS-a Krsta Hristov.
Potpisnici novog koalicionog sporazuma složili su se da će ova vlast označiti boljitak za Župljane, jer će vlast činiti one partije poput onih na republičkom nivou.
Od 59 odbornika, koliko broji Skupština opštine Aleksandrovac, novu skupštinsku većinu činiće 33 odbornika, dok će 26 iz Pokreta za Župu biti u opoziciji.
Ovaj pokret se nedavno priključio SPS-u i sa njima formirao apsolutnu većinu. Medjutim, predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić izjavio je nedavno da će odbor ove stranke u Aleksandrovcu biti raspušten jer je tu većinu formirao bez dogovora sa centralom u Beogradu. Nakon kritika iz Beograda večeras je napravljen dogovor o novoj koaliciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: