Tadić: Pred nama zanimljivi izbori

Predsednik DS Boris Tadić kaže da očekuje zanimljive izbore u DS-u i da su pojedini članovi stranke vodili prljavu kampanju protiv njega u tabloidnim medijima.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.09.2012.

21:27

Default images

Tadić kaže da su od majskih izbora "mnoge zverke pokazale svoje tragove".

Prema njegovim rečima, uopšte ga ne iznenađuje što su se potpredsednici u stranci Dragan Đilas i Bojan Pajtić stavili na suprutnu stranu.

Pajtić i Đilas imaju puno i legitimno pravo da sagledaju budućnost DS, dodao je Tadić. On je naglasio da je u Beogradu ostvaren 9,6 odsto slabiji rezultat i da je "Đilas kriv i odgovoran za te rezultate, kao i Aleksandar Šapić i svi članovi tog odbora".

Na današnjoj sednici Glavnog odbora Demokratske stranke odlučeno je da vanredna izborna skupština DS-a bude 10. novembra, a izbor rukovodstva stranke biće po delegatskom sistemu.

Tadić je rekao da je nakon majskih izbora video prema kome ne treba da bude bolećiv, ali nije želeo da imenuje onoga o kome je reč.

"Mnogo je zverki pokazalo svoj trag", poručio je Tadić.

Govoreći o odluci Glavnog odbora da se glasa delegatski, a ne neposredno kako je on predložio, Tadić je kazao da ovo nije prvi put da bude preglasan u DS i podsetio da se to dogodilo i kada je bilo pitanje ulaska DS u vladu posle prošlih izbora.

On je ukazao da je bolje da članovi DS glasaju za novog predsednika, potpredsednike i regionalne predstavnike, ali da je prevagnuo stav onih koji se zalažu za delegatski sistem.

Na pitanje da li smatra da ima manju mogućnost da pobedi zato što je preglasan, on je odgovorio odrično.

"Ma ne, biće ovo jako zanimljiv izbor", poručio je Tadić.

Tadić je naglasio da je u diskusiji najviše kritikovao sam sebe, a da tu kritiku kod ostalih nije video i da se nada da će tu kritiku videti kod njih nakon izbora.

Drugi potpredsednici imali su jako blagonaklon odnos prema sebi i svom radu, to znači da ću u budućnosti drugačije razmišljati i o potpredsednicima stranke, poručio je Tadić.

On je kazao da su pojedini članovi DS vodili prljavu kampanju kroz tabloidne medije. Na pitanje na čiju podršku računa nakon što su se vojvođanski i beogradski DS svrstali na suprotnu stranu, on je rekao: "Računam na podršku članova DS. Izbori su tajni, ljudi sa svojim mišljenjem dođu i glasaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: