Tadić: Reći ću sve na sednici GO

Predsednik DS Boris Tadić kaže da je Dragan Đilas osporio njegov autoritet na mestu predsednika stranke i dodao da će sve što ima reći na današnjoj sednici GO.

Izvor: B92, Danas

Petak, 07.09.2012.

23:16

Default images

To je uradio u javnosti i van organa stranke, što je po mom mišljenju kršenje Statuta, dodao je Tadić.

On je rekao da je prethodnih nedelja ćutao, jer nije hteo ni rečju da učestvuje u medijskoj kampanji koja se, kako je rekao, vodila u tabloidnoj štampi i blatila ugled DS.

Iza te kampanje stoje elementi krupnog kapitala i neki delovi DS, ukazao je on.

"Na ovoj sednici Glavnog odbora, poštujući Statut stranke, reći ću sve što imam. Dragan Đilas je u prethodnom periodu osporio moj autoritet na mestu predsednika DS. To je uradio u javnosti i van organa stranke, što je po mom mišljenju kršenje Statuta", rekao je Tadić u intervjuu listu "Danas".

On je naveo da ima razumevanja za "Đilasove narasle ambicije" i da misli da predsednik DS može da bude jedan od trojice - Đilas, Bojan Pajtić ili on sam.

"Kao predsednik DS mislim da treba da dobijem novi legitimitet, a od borbe u politici nisam odustajao svih ovih decenija, pa neću ni sada. Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji bi obesmislio ovu stranku".

Nakon poraza na izborima, međusobnih optužbi i sukoba unutar stranke koji su za posledicu imali i ostavku potpredsednice Jelene Trivan, Demokratska stranka danas će održati sednicu Glavnog odbora na kojoj bi tebalo da se odluči o datumu i načinu izbora predsednika DS-a.

Tadić će na sednici podneti izveštaj o radu stranke u prethodnom periodu. Pre sednice GO DS biće održan još jedan sastanak Predsedništva stranke, na kojem će biti razmatrano kako će funkcionisati Glavni odbor.

Na koji način će demokrate birati novo rukovodstvo biće poznato nakon današnje sednice. Tadić je juče izjavio da će na sednici Glavnog odbora zatražiti izbornu skupštinu stranke i najavio da će se kandidovati za novi mandat na mestu predsednika DS-a. On je poručio da postoji opasnost da izgubi u trci za predsednika stranke, ali da je, ipak, optimista.

S druge strane vojvođanski i beogradski odbor DS-a zalažu se da izbori za predsednika stranke budu delegatski, a ne neposredni i da budu održani 14. oktobra. Kako saznaje B92, 260 od ukupno 430 članova Glavnog odbora da traži izbore po delegatskom principu.

Dan uoči sednice Glavnog odbora DS, održana je sednica užeg Predsedništva stranke, kao i sednica beogradskog i pokrajinskog odbora stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: