Tadić: DS će brzo doći na vlast

Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je ljudima koji vode DS potreban nov legitimitet i najavio da će se kandidovati za predsednika stranke.

Izvor: B92, Beta

Petak, 07.09.2012.

18:48

Default images

A kako B92 saznaje za predsednika stranke kandidovaće se i Dragan Đilas, ako to budu tražili odbori stranke.

"DS će definisati kako će birati svoje rukovodstvo, koje treba da ima svoj legitimitet", rekao je Tadić za TV Pink i dodao da će se DS vratiti na vlast "pre nego što mnogi misle".

"Mi ćemo, budite sigurni, doći na vlast mnogo brže nego što drugi misle. I to zato što je DS najbogatija ljudima koji znaju svoj posao", rekao je on.
Predsednik Demokratske stranke založio se za opšte stranačke izbore, i najavio da će se kandidovati za mesto predsednika stranke.

Tadić je rekao da očekuje da na stranačkim izborima bude više kandidata za predsednika DS-a.

On je poručio da neće doprineti podeli DS i najavio da će na sutrašnjoj sednici GO definisati kako će stranka birati svoje rukovodstvo.

"Ja sam se uvek borio... Izaći ću i ovaj put na izbore, moj predlog je da stranka dobije novi legitimitet za rukovodstvo. Obećao sam da nikad neću odustati. Neću ni ovaj put."

Tadić je naveo da sutrašnja sednica Glavnog odbora DS neće biti otvorena za javnost, kako bi se suspendovale, kako je rekao, spekulacije po žutoj štampi. Ali, dodao je lider DS, svi će imati uvid u njegov izveštaj, koji se neće odnositi samo na period od proteklih nekoliko meseci, već na sve ono što je urađeno poslednjih godina. To je odlučeno na sednici Predsedništva koja je održana danas u Krunskoj. On je rekao da će se na sednici razmatrati pitanje odgovornosti svih i istakao da lično ne preuzima celokupnu odgovornost. "Analiziraćemo govore i nastupe svih pojedinaca."

Tadić je komentarisao medijsko interesovanje za događaje u DS, napomenuvši da je DS uvek bio u žiži javnosti. "Uvek smo bili spektakularno prenošeni." On je dodao da će se na sednici Glavnog odbora voditi oštra polemika i da će zahtevati utvrđivanje krivice odgovornih za izborni rezultat i dešavanja u stranci.

"O tome ćemo imati oštru i jasnu raspravu, ali to ne sme da poremeti lične odnose. Ja sam Đilasa doveo u DS, sa njim gradio lične i profesionalne odnose. Sutra ću ja reći svima sve - Popu pop a bobu bob", poručio je Tadić.

"Sutra ćemo imati analizu izvršnog odbora i tu će možda biti iznenađenja u smislu objašnjenja ko je suštinski podbacio od 2008. godine. Svako će morati da kaže šta je njegova odgovornost. Ja sam na prvoj sednici Glavnog odbora rekao da je moja najveća, ali tražim da i drugi to učine. Postoji razlika između krivice i odgovornosti. Odgovornost je uvek prvog čoveka stranke, a krivica nije samo njegova", kazao je.

O ostavci Jelene Trivan kazao je da se nada da će ona u budućnosti imati svoje mesto u stranci i zahvalio joj na radu i na doprinosu stranci. Na pitanje da li računa na poverenje najbližih saradnika, Tadić je rekao da će se sutra videti ko kome iskazuje poverenje i napomenuo da nema razloga za lične animozitete i mržnju.

"Moramo uspostaviti razliku između krivice i odgovornosti. Odgovornost je uvek na prvom čoveku stranke, a krivicu moraju preuzeti svi", rekao je Tadić.

Tadić je aktuelnu vladu optužio da pokušava da odgovornost za svoje eventualne neuspehe prebaci na opoziciju. On je optužio aktuelnu vladu i za politički revanšizam koji, kako je naveo, ne proizvodi demokratski poredak u Srbiji, već je vraća u prošla vremena.

Lider DS je kritikovao vladu i istakao da ona borbu protiv korupcije ne vodi "suštinski" već da to čini "pompezno, preko medija".

"Bez DS nema ni demokratije niti prosperitetnog razvoja Srbije", kazao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: