Vučić:Može da me zove i Sveti Petar

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da može da ga zove i Sveti Petar, ali da "ni za pedalj" ne odstupa od otkrivanja afera i onih koji su upleteni.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2012.

22:58

Default images

Vučić kaže da ga zovu mnogi, ali da "im je džaba".

"Može da me zove i Sveti Petar, ali ja ni za pedalj ne odstupam od ove borbe u koju sam se upustio. Nemaju čime da me ucene. Nisam se družio sa tajkunima, nikome ništa ne dugujem, niti sam od bilo koga nešto uzeo", kaže Vučić.

Vučić kaže da nema saznanja da su neki sadašnji ministri dobijali pare od ljudi koji su sada u zatvoru, a da ima da bi do sada reagovao. "Pojedini su govorili kako nikada nećemo smeti da udarimo na ovog ili onog. Kao što vidite, krenulo se. Ovo je tek početak. Kod nas je najteže izvesti predistražne i istražne radnje, ali se nadam da će sve biti kako treba", kaže Vučić.

Vučić otkriva da ima političara koji su umešani u afere, pošto "u finansijskom sektoru uvek imate političare, biznismene, konsultante i širu podršku onih koji bi osmišljavali čitav projekat”.

"To je princip po kojem je sve išlo. Slično je i sa delom javnih preduzeća, a gotovo isto kod sumnjivih privatizacija. Praktično, nije bilo ništa ozbiljnije što se tiče državnog novca, a da nije bilo pod kapom politike", kaže Vučić i dodaje da nijedan političar neće biti izuzet, ukoliko se dokaže da je upetljan u mutne radnje.

Vučić dodaje da nema govora o političkom revanšizmu.

"Pa, do sada su samo oni koje je DS vezivao za SPS završili iza rešetaka, a ne vidim da je bilo ko iz DS odgovarao. Osim, ako neće unapred da kažu, pošto znaju šta su radili, da će i to da bude nekakav politički revanšizam. Držaćemo se striktno zakona, a ako neko misli da će jadikovanjem i spinovanjem da okrene javnost protiv onih koji će da uvedu poštovanje prava, onda neka im je na čast. Ali to me neće sprečiti. Ljudima u Srbiji vrlo brzo će biti jasno šta je prethodna vlast radila. Verujte da je zastrašujuće. Recimo, da se samo za reklamiranje akcije Očistimo Srbiju u jednom dnevnom listu potroši 600.000 evra. Da sam to ja uradio, ne znam kojom mukom bi me mučili", kaže Vučić.

Vučić dodaje da se sa Dinkićem niti grli, niti ljubi, već da imaju dogovor koji se poštuje, pošto zajedno pokušavaju da urade nešto dobro za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: