Čak Noris diže Romniju procente

Republikanski predsednički kandidat Mit Romni uživa podršku 48 odsto birača, a kandidat demokrata i aktuelni predsednik Amerike Barak Obama 45 odsto.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

22:55

Default images

Ali, Obama i dalje ima prednost u elektorskim glasovima, pokazuje najnovije istraživanje agencije "Rasmusen".

Prema podacima te agencije, 32 odsto ispitanika ocenjuje svoje finansijsko stanje kao odlično ili dobro, što je za sedam odsto manje nego pre četiri godine.

Razlike u oceni ekonomskog stanja u SAD su vidljive između demokrata i republikanaca, pa tako 41 odsto Obaminih pristalica kaže da danas živi dobro, u poređenju sa samo 27 odsto Romnijevih glasača.

Među onima koji se ne izjašnjavaju da podržavaju nijednu od dve partije, 28 odsto je kazalo da sada dobro živi.

Ipak, kada se procenti prevedu u elektorske glasove, Obama i dalje ima prednost, pošto, prema navodima "Rasmusena", on u ovom trenutku osvaja 247 elektorskih glasova, a Romni 196.

Borba se vodi za još 95 elektorskih glasova u takozvanim sving državama Koloradu, Ohaju, Virdžiniji, Floridi, Nevadi, Severnoj Karolini i Pensilvaniji.

Pobednik u tim državama će na kraju, prema ovim podacima, postati i novi stanar Bele kuće.

Čak Noris: Naša velika zemlja i sloboda su napadnuti

Èak Noris (Screenshot YouTube)
Sa druge strane, protivnik demokrata, republikanac Mit Romni, iskoristio je sigurnu kartu: jučerašnja podrška Čaka Norisa, donela mu je 1% više onih koji bi ga podržali na izborima.

"Zdravo, ja sam Čak Noris, a ovo je moja žena Đina. Ovde smo da bi razgovarali o sve većoj zabrinutosti koju svi delimo. Ako pogledamo kroz istoriju, naša velika zemlja i sloboda su napadnuti. Mi se nalazimo u prelomnom trenutku, jer ako ne promenimo kurs kojim se kreće naša zemlja kakvu je znamo, veoma je verovatno da ćemo je možda i izgubiti zauvek. Znamo da volite svoje porodice i slobodu isto koliko Đina i ja. Zbog toga ne možemo više sedeti ćutke na marginama, i gledati kako naša zemlja srlja u socijalizam ili nešto mnogo gore," rekao je čuveni glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: