Branko Jocić na slobodi

Bivšem direktoru "Puteva Srbije" Branku Jociću je, na njegovu molbu, prekinuta mera izdržavanja kazne na šest meseci zbog teške hronične bolesti.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

20:31

Default images

On je juče pušten iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde nema uslova za lečenje, i upućen je na hitnu operaciju srca u KBC Dedinje.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija je doneo odluku o prekidu izvršenja na osnovu člana 118 stav 1 u vezi člana 48 stav 1 Zakona o izvršenju krivičnih sankcija.

Jocić je 20. januara 2011. u Prvom osnovnom sudu u Beogradu osuđen na dve godine zatvora zbog falsifikovanja službene dokumentacije i prekoračenja budžeta firme za 200 miliona evra. U novembru prošle godine, Apelacioni sud u Beogradu je doneo odluku da prepolovi kaznu Jociću. On je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog falsifikovanja službene isprave, a sud je zbog zastarelosti krivičnog gonjenja odbio optužbu protiv Jocića za kršenje Zakona o budžetskom sistemu, odnosno probijanje dozvoljenog budžeta preduzeća za više od million dinara.

Jocić i njegovi saučesnici uhapšeni su marta prošle godine zbog sumnje da su 2006. godine primanjem i davanjem mita oštetili "Puteve Srbije" za 43 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: