DS-SNS, nastavak rata saopštenjima

DS odbacuje optužbe SNS-a da je akcija "Očistimo Srbiju" primer pljačkanja građana i navodi to kao jednu od najuspešnijih akcija. SNS šokirana saopštenjem DS-a.

Izvor: Beta

Sreda, 05.09.2012.

16:20

Default images

Oni navode da su ti rezultati merljivi i proverljivi.

"Akcija 'Očistimo Srbiju' je dobila pozitivan izveštaj Državne revizorske institucije bez ijedne primedbe na zakonitost. DS poziva predstavnike Srpske napredne stranke da sve informacije o eventualnim zloupotrebama dostave nadležnim državnim organima", navodi se u saopštenju DS-a.

DS je istakao da je posao nadležnih državnih organa, a ne političara ili političkih stranaka, da sprovode i najavljuju istražne radnje, a suda da o njima odlučuje.

"Ukazujemo javnosti i građanima Srbije na opasnost ovakvih postupaka koji za cilj imaju političku harangu, a ne rešavanje problema građana", navodi se u saopštenju DS-a.

SNS je juče saopštila da su u akciji "Očistimo Srbiju" građani oštećeni za 600.000 evra i da je to "samo vrh ledenog brega lopovluka u koji su direktno upleteni najviši funkcioneri DS".

DS je naveo da je akcija pokrenuta 2009. godine, a da je nova vlast nedavno prekinula bez valjanih argumenata.

"Povećan je obuhvat prikupljanja otpada od stanovništva sa 60 odsto na 80 odsto, očišćeno je 63 odsto divljih deponija, organizovane su tri velike akcije spremanja Srbije u kojima je učestvovalo 800.000 građanki i građana Srbije i započeta je izgradnja 26 reciklažnih centara", navodi se u saopštenju DS-a.

Dodaje se da je uspostavljena separacija otpada u više od sto gradova i opština, a u organima državne uprave i lokalnih samouprava se razdvajaju različite vrste otpada, dok je u akcijama velikog spremanja uklonjeno ukupno 378.000 kubnih metara otpada, čime je u budžetu Srbije ušteđeno četiri miliona evra.

SNS odgovorila saopštenjem

Srpska napredna stranka saopštila je da je "šokirana" sadržajem saopštenja Demokratske stranke u kome su demokrate demantovale da je u akciji "Očistimo Srbiju" oštećen budžet Srbije.

"Što se tiče istražnih organa, tužilaštava i sudova, Srpska napredna stranka samo moli Demokratsku stranku da ostane pri istom stavu, jer će uskoro gore pomenuti organi obavestiti javnost o istražnim radnjama koje sprovode", navodi se u saopštenju naprednjaka.

SNS je još jednom ponovila da je "bivši režim za promociju te akcije samo jednom dnevnom listu uplatio 600.000 evra, čime je očišćen samo državni budžet Srbije".

Naprednjaci naglašavaju da nikad neće prestati da informišu javnost o svemu što je bivša vlast radila "zarad svojih ličnih i uskostranačkih interesa, što je opustošilo državni budžet i ispraznilo džepove građana".

SNS je juče saopštila da je Srbija u akciji "Očistimo Srbiju" oštećena za 600.000 evra i da je to samo jedan od slučajeva protivzakonitih radnji za koje su odgovorni funkcioneri DS.

SNS je tim saopštenjem odgovorila na prethodno saopštenje DS u kome je ta stranka navela da je izjava prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da je DS "opljačkala i ojadila Srbiju" dokaz "radikalskog karaktera vlasti, čija je osnovna ideja politički revanšizam i kreiranje afera, a ne stvarna borba protiv kriminala i korupcije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: