Nema nestašice antitetanusa

Do kraja sedmice biće potpisan ugovor za nabavku novih doza vakcina protiv tetanusa, najavljeno iz RFZO, odakle negiraju da postoji nestašica tog cepiva.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

11:32

Default images

"Nestašice vakcine protiv tetanusa nema. Prema podacima RFZO iz 19. juna, na zalihama po zdravstvenim ustanovama bilo je 95 000 doza vakcine protiv tetanusa", kazala je Tanjugu portparolka RFZO Sanja Mirosavljević.

Ona je najavila da će do kraja sedmice biti potpisan ugovor za nabavku 235.800 doza cepiva protiv tetanusa, napomenuvši da ustanove koje imaju vakcine na zalihama mogu preraspodelom do nabavke novih količina da daju ustanovama koje ih trenutno nemaju.

Pojedini mediji preneli su da u nekim beogradskim domovima zdravlja vakcine protiv tetanusa nema, dok su u onima u kojima ih ima zalihe na izmaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: