Požar kod Leposavića lokalizovan

Požar koji je sinoć izbio u selima Banovići i Ćirkovići u opštini Leposavić na severu Kosova lokalizovan je u potpunosti danas oko 15.00 časova.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.09.2012.

15:58

Default images

Zamenik načelnika za elementarne nepogode u opštini Leposavić Slobodan Barać izjavio je Tanjugu da je požar uništio tri manja pomoćna objekta u zaseoku Spasić i da su vatrogasci jedva uspeli da spasu od vatre dve kuće u tom mestu.

Barać je kazao da su u gašenju požara, koji je sinoć izbio u ovim selima podno Kopaonika i koji se proširio do teritorije opštine Raška, učestvovali vatrogasci iz Leposavića, pripadnici civilne zaštite iz ove opštine, radnici šumskog gazdinstva i građani.

Požar koji se proširio na područje Raške na teritoriji centralne Srbije, takođe, je brzom intervencijom vatrogasaca iz ovog grada danas ugašen.

U ovom požaru gorela je mlada borova šuma i četinari, a na teritoriji Leposavića u poslednjih dvadesetak dana skoro svakodnevno se pojavi poneki požar.

Požarima pogoduju visoke dnevne temperature vazduha koje su uglavnom prelazile trideset stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: