NVO:Rehabilitacija ratnih zločinaca

NVO traže od ambasada u Beogradu da upoznaju vlade svojih zemalja da je u Srbiji u toku rehabilitacija osuđenih ratnih zločinaca, s Dražom Mihailovićem na čelu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.08.2012.

14:52

Default images

Više od 20 godina u Srbiji se sprovodi zvanična moralna i politička rehabilitacija kvislinškog četničkog pokreta, a završni čin tog procesa treba uskoro da se dogodi sudskom rehabilitacijom vođe tog pokreta Draže Mihailovića koji je zbog saradnje sa okupatorom osuđen na smrt i streljan jula 1946, saopštio je Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.

U toj organizaciji tvrde da je politički program četničkog pokreta bio je stvaranje etnički homogene države srpskog naroda - Velike Srbije i eliminacija "nelojalnih" nacionalnih manjina i naroda.

Pismo je uputilo 17 nevladinih organizacija među kojima su osim Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i Komitet pravnika za ljudska prava, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Savez antifašista Vojvodine, Žene u crnom, Grupa "Spomenik", Fond "Biljana Kovačević Vučo" i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: