"Dijaspora šokirana Filipovskom"

Dijaspora je šokirana postavljanjem potpredsednice Nove Srbije Dubravke Filipovski za direktorku Kancelarije za dijasporu, kaže Srpski svetski kongres dijaspore

Izvor: Beta

Sreda, 29.08.2012.

00:13

Default images

"Dijaspora je protiv postavljanja Dubravke Filipovski ili Aleksandra Vlajkovića za direktora Kancelarije za dijasporu i Srbe u regionu. Želimo da budemo konsultovani u vezi sa postavljanjem direktora Kancelarije za dijasporu", piše u saopštenju Kongresa.

Ako Vlada Srbija želi da pokaže poverenje prema dijaspori i postavi dijasporu i Srbe u regionu za partnere, neka postavi za rukovodstvo Kancelarije lidere dijaspore, a ne potpresednika opštine, piše u tekstu.

"Želimo da ne budemo diskriminisani u odnosu na ostale Kancelarije, gde se najavljuje da će direktori kancelarija za Vere i Ljudska prava biti veliki poznavaoci tih oblasti", navodi se u saopštenju.

Kongres je naveo da je prethodni ministar za dijasporu Srđan Srećković "uspeo da za pola miliona smanji" broj ljudi koji su se na popisima izjasnili kao Srbi u dijaspori, i dodao da se naglo smanjuju i doznake iz inostranstva zbog bojkotovanja dijaspore.

"Uvereni smo da će Dubravka Filipovski biti još uspešnija u asimilaciji srpske dijaspore", naveo je Srpski svetski kongres dijaspore.

Dubravka Filipovski će, kao iskusni portpalor, svaki dan, ceo dan, kao i Srećković, gostovati u medijima u ime dijaspore i pričati kako je dijaspora povratila poverenje u Srbiju, ocenio je Kongres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: