Obustavljena akcija Očistimo Srbiju

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović je obustavila je akciju Očistimo Srbiju, potvrđeno je u ministarstvu za B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.08.2012.

12:16

Default images

Akcija "Očistimo Srbiju” pokrenuta je u martu 2009.

Ciljevi akcije bili su da se u saradnji sa lokalnim samoupravama poboljša stanje u životnoj sredini tako što će se smanjiti zagađenje uklanjanjem divljih deponija i unapređenjem sistema upravljanja otpadom.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović poručila je danas iz Leskovca da je plan njenog ministarstva da "zaista, u realnosti, čiste Srbiju, a ne marketinški".

"Kada govorite o projektu 'Očistimo Srbiju', on je na trenutak zaustavljen, pre svega zato što su ugovori potpisani za vreme tehničke vlade", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Leskovcu.

Ona je rekla da je, sa druge strane, interes tog ministarstva i cele vlade Srbije da se državna uprava racionalizuje i da te poslove obavljaju stručne službe Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Zorana Mihajlović je nedavno najavila da projekat "Očistimo Srbiju" neće više "postojati u tom obliku". Ona je takođe rekla da je to korektan projekat ako bi bio posmatran na njegovim počecima, ali se ispostavilo da je bio "PR kampanja jednog ministra i jedne stranke".

"Nije suština da se potroše stotine hiljada evra na PR kampanju, da se priča o nekim stvarima koje nisu urađene, a stoje da su učinjene u akciji 'Očistimo Srbiju'. Taj program ima čak i svoje prostorije u Beograđanki, direktora, projekte", kazala je ona i dodala da će se postaviti strogi kriterijumi kontrole novca koji se bude davao za te namene.

Projekat je uspeo da u nekoliko navrata aktivira stotine hiljada ljudi da čiste razne lokaciju u Srbiji, ali je takođe u nekoliko navrata izazvao mnogo kontroverzi.

Početkom 2011. objavljena je informacija da je Ministarstvo životne sredine za sajt akcije "Očistimo Srbiju" platilo 25.000 evra, dok su poreski obveznici za promociju te akcije na Srbija openu platili pola miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: