I Dačić za promenu vlasti na lokalu

Nekoliko gradova u Srbiji moglo bi uskoro da dobije novu vlast. SPS najavljuje da će započeti razgovore sa SNS i URS o formiranju novih koalicija na lokalu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 27.08.2012.

17:43

Default images

Ili sve ili nista - stav je naprednjaka. Partneri na republičkom nivou moraju biti i na lokalnom, smatraju oni.

Aleksandar Vučić poručio je socijalistima da neće još dugo čekati raskinu koalicije na lokalu koje su napravili sa demokratma. Naprednjaci su spremni i za nove izbore, Ivica Dačič kaže da "kucaju na otvorena vrata".

Premijer i lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da SPS očekuje da se lokalna vlast prekomponuje u svim gradovima i opštinama gde nije u skladu sa republičkom i gde je to matematički izvodljivo.

"Ja mogu da kažem da sam juče naredio ljudima iz SPS, a to sam uradio i prošle nedelje, da se povedu konkrenti razgovori oko toga sa predstavnicam SNS, URS i drugih stranka. Za to sam ovlastio potpredsenika SPS Žarka Obradovića. Očekujemo da to urade i drugi koaliconi pretneri. Ovo se ne odnosi samo na SPS u Zaječaru, Knjaževcu, Smederevskoj Palanci, Šapcu, gde SPS nije na vlasti", rekao je Dačić.

Leskovac je jedan od gradova gde naprednjaci traže da budu deo vlasti. Gradom upravlja koalicija DS-SPS, uz Narodnu partiju Maje Gojković i Socijaldemokratsku stranku. Socijalisti , kako saznajemo, čekaju signal rukovodstva.

Ni demokrate ne gube vreme. Potpredsenik DS Dragan Šutanac bio je Ćićevcu i poručio da DS u tom mestu ima veliko poverenje građana i da treba da nastavi rukovođenje gradom.

"Zabrinjava nas to da oni koji nisu dobili podršku građana sada na volšebne načine pokušavaju da promene vlast u Ćićevcu. Mi to ne želimo da podržimo i učinićemo sve da odbranimo interes građana Ćićevca", rekao je on.

Naprednjaci su tražili da bude deo vlasti u Novom Sadu, Leskovcu i Zaječaru. Promena vlasti u Beogradu za sada nije tema razgovora SNS i SPS.

Predstavnici Gradskog odbora SNS sutra će predati zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Novog Sada za smenjivanje gradonačelnika Igora Pavličića. SNS je u više navrata pozvao SPS da napusti gradsku vlast, preteći i raskidanjem koalicije na republičkom nivou. Sa sedam odbornika SPS, SNS bi mogao formirati novu vladajuću većinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: